Ga naar hoofdinhoud

Ons verhaal

Ons verhaal

Ons verhaal is erg fascinerend. Wij voeren jou hiermee terug naar de bron van onze brandstoffen. Voordat we de brandstof op de markt brengen, gaat er een proces aan vooraf.

De zware ruwe aardolie wordt geëxploreerd en geproduceerd in Saramacca door onze moedermaatschappij Staatsolie Maatschappij N.V. Via een ondergrondse pijpleiding wordt de aardolie verpompt van Saramacca naar de raffinaderij te Tout Lui Faut. Na de raffinage van de ruwe aardolie tot premium diesel en gasoline worden de producten eerst grondig getest om te garanderen dat zij voldoen aan internationaal vastgestelde producteisen van o.a. grote autofabrikanten, landen en landenorganisaties zoals de Europese Unie (EU).

Nadat de brandstoffen goedgekeurd en gecertificeerd zijn, worden ze vervolgens via een ondergrondse pijplijn in de Surinamerivier verpompt vanuit de raffinaderij te Tout Lui Faut naar de GOw2 brandstof opslagterminal te Beekhuizen. Van hieruit vindt de distributie middels tankauto’s landelijk plaats.

Het testen, goedkeuren, evenals het certificeren van onze brandstoffen worden gedaan door Intertek Caleb Brett International Suriname N.V. Dit is een onafhankelijk toonaangevend internationaal laboratorium dat wereldwijd voor veel raffinaderijen productkwaliteitstesten uitvoert.